Известие

Collapse
No announcement yet.

Много въпроси относно GTV

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Много въпроси относно GTV

Като за начало здравейте на всички маниаци. Още ми е рано за кола, но не ми е рано да се оглеждам (малко остава). Голям фен съм на италианските автомобили и на спортния дизайн. Точно затова се насочих към GTV. Имам хиляди въпроси преди закупуване на колата и някои от тях може да ви се струват глупави, но се надявам да ми отговорите. Ще подредя въпросите с точки за да е по прегледно
    1. Добър ли е 2.0 TS двигателя от '98г.?
    2. Има ли някой такъв автомобил и колко му излиза годишно общо данъци и гражданска?
    3. Колко гори г/д?
    4. Скъпа ли е поддръжката?
    5. Струва ли си ако си взема кола от '98 да я разглобя напълно, да я закърпя ако има нещо, да я пребоядисам цялата и да я сглобя наново, но с нова електроника (ако може да се поръча) и смяна на всички маркучета и допълнителни кабели, които вероятно са поизгорели за толкова години? Има ли сервиз в България, който може да ми извърши тази процедура и колко ще ми струва всичко - разглабяне, кърпене/пребоядисване, закупуване на нова електроника, подмяна на жички, маркучета и оплътнения и слабяне на всичко?
    6. Също така могат ли в България да ми се монтират следните добавки - http://www.autodeltashop.com/product...roducts_id=418 и http://www.autodeltashop.com/product...roducts_id=417 и ако да - от кой сервиз, каква ще е цената?

Общо взето за това се сещам, ако ми дойде нещо друго на ума ще пиша в темата. Надявам се да не ме приемете с нападки и подигравки, но съм пълен новак. Ако може за сервизите да ми казвате нещо по-близо до Велико Търново (евентуално Русе, Плевен и т.н.). Благодаря на всички, обърнали ми внимание!

1. Да, добър е.
    2. Данък + гражданска = 500лв.
    3. Гори 7+/13+
    4. Да, скъпа е.
    5. Не, не си струва.
    6. Могат, виж "клубните" сервизи

Нещо обаче немога да схвана логиката от точка 5 и 6 - искаш да направиш колата със сума, 3-пъти по-голяма от цената на автомобила?

Comment

Уф.. Сериозно са 500лв. пък и като сложиш винетка отива още. Те общо на двете семейни коли не са толкова, ама няма как - страст. Иначе за т.5 и т.6 искам да си направя колата да ми е кеф да си я карам с мноого години напред, дори и да си купя нова искам тази като знам, че всичко ѝ е наред и да си я запазя

Comment

Добре дошъл, колега!

Magiosnika ти е отговорил много кратко, точно и ясно.

За по-подробна информация за разхода на този мотор, може да кликнеш на бензиновата иконка в подписа ми.
        За ремонтите... там много зависи колко ще е изморен екземпляра, на който попаднеш. За пример може да видиш моя списък, който постоянно ъпдейтвам, има и снимки на повечето неща.
        http://clubalfaromeo.com/forum/showt...?t=3188&page=6
        Разгледай и другите постове в темата с ремонти.
        По т.5 е безсмислено да правиш каквото и да било. Ако нещо случайно даде фира - тогава ще го мислиш него. Не си заслужава тази скъпа интервенция.
        Още по-малко, че ако колата не е удряна, почти няма шанс да е тръгнала ръжда от някъде. Това не е Опел.
        Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
        Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Мерси, златен си! Явно ще се търси някоя форумна красавица, по възможност в бордо А мнението ти за визуалните ъпгрейди какво е?

Comment

Не разбирам сериозно, защо вземате точно тази кола и я преправяте. Преправяйте голфове.... сериозно сори за грубото мнение ама откачам някой като вземе да променя визията на GTV. Една от малкото коли направена да изглежда перфектно както си е. Вземай я прави я плащай и всичко, само изтъргни надписите Pininfarina, да не се върти в гроба горкия човек. :>
            Alfa Romeo GTV 1.8TS 144hp 2000` - Hell on wheels

Comment

Ами и на мен ми е много красива, но смятам, че ѝ липсва още маалко агресия във външния вид Иначе по въпроса за данъка за моята община ми излиза 165лв. и видях няколко оферти за гражданска около 200лв. Така че се надявам да се вмъкна в тези пари (около 360лв.)

Comment

Първоначално публикувано от IwaN Покажи съобщение
                Ами и на мен ми е много красива, но смятам, че ѝ липсва още маалко агресия във външния вид
                По стечение на обстоятелствата доста съм карал GTV, не знам къде видя липса на агресия. С тая кола на всеки светофар някой се дразни с тебе. Това е доста показателно.
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

И всички я заглеждат. А между другото и аз скоро го разбрах това. В различните общини различен данък... яко а :> Намерете логиката. Щом си решил между другото да дадеш толкова пари и да вложиш толкова труд, защо не вземеш направо V6 2л или ако искаш агресия направо ГОЛЕМИЯ БРАТ? :>

Comment

За първа кола?! Смятам, че най-добре е да не много голям двигателя (не че 150 к.с. са малко). Иначе наистина колата е адската. За заглеждането също съм го забелязал. Не исках да кажа, че не е агресивна - напротив, но според мен с добавките е още по-добра

Comment

Първоначално публикувано от IwaN Покажи съобщение
                      Мерси, златен си! Явно ще се търси някоя форумна красавица, по възможност в бордо А мнението ти за визуалните ъпгрейди какво е?
                      И аз съм си малко консерва. Никакви промени по оптиката.

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
                        И аз съм си малко консерва. Никакви промени по оптиката.
                        За мен лично и липсва или лип-а или спойлера който мяза малко на японска бегачка с него
                        + Поне джанти от фейс - лифта ...според мен джантите правят 50% от оптиката

Comment

За първа кола като цяло избягвай GTV :> Трябва да поогънеш някоя по-обикновена за 2-3 годинки иначе много ще патиш с тази. Не е кола за хора без опит.

Comment

Първоначално публикувано от Hipopotigar Покажи съобщение
                            За първа кола като цяло избягвай GTV :> Трябва да поогънеш някоя по-обикновена за 2-3 годинки иначе много ще патиш с тази. Не е кола за хора без опит.
                            Бих добавил...скъпа е за хора без опит

Comment

И все пак имам приятел, който втората кола на която се е качвал да кара в живота си (след учебната) е ГТВ. Доста добре се справя и се е научил да я владее. Няма никакви инциденти, дори и леки за 2 години, откакто я притежава. А колата му.... много от нас в този раздел ще му завидят за нея (включително и аз).
                              Така че всичко е до човека. И все пак, ако има възможност - газ с на тати колата, че по-добре се свиква.

Comment

Working...
                              X